50 jaar lid van Bovag

Garage ’t Centrum bv in ’t Harde viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: Het Garagebedrijf is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van vice voorzitter Derk de Haas, van BOVAG, ontving Rick Hofmeijer, eigenaar van Garage ’t Centrum, een speciale oorkonde.

50 jaar lid van Bovag

Garage ’t Centrum staat al meer dan een halve eeuw bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Derk de Haas, vice voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Garage ’t Centrum biedt dat bij uitstek. En is daarom al 50 jaar aangesloten bij BOVAG.’

Historie
Garage ‘t Centrum werd in 1961 opgericht door de heer G. Strijkert. De garage bestond toen alleen uit het werkplaats gedeelte. In december 1976 werd de huidige showroom er bij aangebouwd. Van september 1969 tot begin 2000 had de garage het dealerschap van automerk Toyota. Door de steeds strengere eisen en regels werd hier later weer vanaf gestapt. In verband met het bereiken van een ver boven pensioengerechtigde leeftijd van de heer G. Strijkert heeft Rick Hofmeijer per 1 juli 2008 de garage overgenomen en is de garage uitgegroeid tot een onderneming waar zowel de zakelijke als particuliere klant terecht kan voor zowel het onderhoud als de aankoop van een auto, c.q. bedrijfsauto. Het garagebedrijf is op dit moment specialist van Toyota personenauto’s en Volkswagen bedrijfsauto’s. Ook is het Requal erkent reparateur.

Lid sinds 1968
BOVAG bestaat zelfs sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken in het Utrechtse café-restaurant Noord-Brabant over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.